Oud nieuws*****
Inschrijving voor KAM 2012 is geopend!

Voor de amateurkunstenaars van Hulten, Molenschot en Rijen is het weer mogelijk om zich in te schrijven voor deelname aan de jaarlijkse amateurkunstexpositie KAM.
Dit jaar is het al de 19e "KAM nieuwe stijl". Amateurkunstenaars kunnen meedoen met maximaal 2 schilderijen en maximaal 2 ruimtelijke werken.

De expositie zal op 1e en 2e Pinksterdag (27 en 28 mei 2012) te zien zijn in "De Boodschap" in Rijen.

LET OP: uw inschrijving moet binnen zijn vůůr 9 mei 2012!

Nadere informatie over deelname aan KAM 2012:
Inschrijfformulier voor KAM 2012:


*****
Nieuwe expositie PAK

Lyn van Bezouw, Schilderijen
Van 23 februari tot 5 april 2012

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Lyn van Bezouw en ik ben geboren in Hertfordshire, Engeland. Vanaf jonge leeftijd ben ik bezig geweest met tekenen en schilderen. In 1978 ben ik naar Nederland gekomen en heb ik diverse schilder -en tekencursussen gevolgd. Mijn daar opgedane kennis heb ik verder ontwikkeld tot mijn manier van werken van nu. Ik heb ontdekt dat ik mezelf helemaal kan vinden in het schilderen van abstracte kunst.

De kleuren en vormen van de ongerepte natuur geven mij inspiratie. Ik geef er de voorkeur aan om de kleuren op het doek te mengen in plaats van op het schilderspallet; zo ontstaat er een samenspel van kleur en vorm zoals je die in de natuur terug kunt vinden.

Mede dankzij PAK (Permanente Amateur Kunst), ben ik in staat om u kennis te laten maken met mijn werk.

Heeft u belangstelling voor mijn werk of wilt u informatie hierover? Neem gerust contact met me op!

Lyn van Bezouw
Stormstraat 3
5121 TJ Rijen
Tel.nr.: 06-13105160
E-mail: lynsart@home.nl
www.lynsart.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Corrie Stoop-Kanters, schilderijen en keramiek schalen
Van 6 januari tot 16 februari 2012

Ik stel het zeer op prijs dat mij wederom de mogelijkheid wordt geboden om in "de Boodschap" mijn serie schilderijen -thema beweging- en keramiek schalen te exposeren. Het thema beweging heb ik geschilderd met het gevoel dat op dit moment alles in beweging is (en de laatste tijd ook was).

Vanaf 1997 volgde ik teken- en schilderlessen bij H19 in Oosterhout en ben in 2002 zelfstandig gaan werken aan eigen thema's, die door gevoelens of emoties ontstaan en welke ik op een eigen manier vorm geef. In 2003 koos ik ervoor om me verder te gaan bekwamen in keramiek.

Een traditie voortzettend: mijn opa en vader schilderden, teken ik mijn werk met C. Kanters.

Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover kunt u terecht bij ondergetekende:

Corrie Stoop - Kanters
Jan de Rooijdreef 12
4904 VW Oosterhout
Tel.: 0162-458407

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Erica Tak (Geboortelepeltjes en herinneringssieraden) en Vťronique Maas (Mixed Media)
Van 17 nov. 2011 tot 6 jan. 2012

Vťronique Maas (1970):

Geboren in Deventer maar vanaf mijn lagere schooltijd woon ik in Dongen.

Na de middelbare school heb ik de opleiding voor Mode en Kleding in Breda gevolgd. Hierin stond het maken, het presenteren, de grafische vormgeving, en de commerciŽle kant rond de Mode en Kleding centraal. Niet alleen in de mode en kleding kon ik mijn creativiteit kwijt maar ook in woningstoffering, woningdecoratie, het ontwerpen en realiseren van kinderkamers, het vormgeven van affiches voor verenigingen enz...

In de monumentale kunst, Mixed/Media, heb ik een nieuwe uitdaging gevonden. Vanaf 2009 volg ik de 7-jarige opleiding gespecialiseerd in de mixed media aan de Academie Arendonk in Arendonk (BelgiŽ)

Mixed Media
Het werk dat ik gemaakt heb, is projectmatig tot stand gekomen.

Naar aanleiding van een bepaald onderwerp wordt in eerste instantie informatie verzamelt en vervolgens worden ideeŽn en ontwerpen op papier of op de pc uitgewerkt. Hierna volgt een experimentele fase waarbij onderzocht word met welke materialen bepaalde ontwerpen het best uitgevoerd kunnen worden. Het ontwerp is dan nog niet definitief. Het is de combinatie van zowel het ontwerp als het materiaal, die bepaald hoe het uiteindelijke werk er uit komt te zien.

De mogelijkheden zijn enorm en het aanbod aan materialen is veelzijdig, dus mijn zoektocht naar passende combinaties van ontwerp en materiaal is oneindig.

Erica Tak:

Sieraden maken is al vele jaren mijn passie. Nadat ik de vakschool in Schoonhoven heb afgerond besloot ik mijzelf , naast het geven van cursussen, ook bezig te gaan houden met het ontwerpen en maken van bijzondere sieraden en gebruiksvoorwerpen. Juweeltjes met een emotionele waarde.

Sieraden vertegenwoordigen vaak een periode in het leven van iemand. Denk maar aan het geboortebestekje, de oorstekertjes of het ringetje dat je kreeg als kind de eerste verlovingsring en uiteindelijk een trouwring. De laatste jaren zijn hier ook de herinneringssieraden aan toegevoegd. Een taboe doorbroken ..........

Tijdens deze expositie laat ik U kennismaken met een aantal geboortecadeautjes. Nadenkend over de bestekjes van toen en de inbreng van het individu van nu kwam ik tot een nieuwe variant. Een gepersonaliseerd geboortelepeltje. Een uniek lepeltje op "maat" gemaakt met bv. een gegraveerde glaskraal, kinderkraal, monogram, etc. Geen ontwerp is hetzelfde. Lepeltje als object of gebruiksvoorwerp? Ontdek ook hier weer de variaties...

Ook heb ik voor deze expositie een kleine collectie herinneringssieraden uitgekozen. Deze zijn zeker niet altijd als zodanig herkenbaar. Ook hier probeer ik weer een zo uniek mogelijk ontwerp neer te zetten. Het liefst ook in samenspraak met de nabestaanden. Niet alleen as-sieraden behoren tot de mogelijkheid maar ook het omvormen van trouwringen of het omsmelten van sieraden tot iets nieuws.

Voor contact met Vťronique kunt u terecht via tel.nr. 06-22444374 of via e-mail: maveroti@home.nl

Voor meer informatie over het werk van Erica kunt u terecht op de website www.amemoria.nl of via tel.nr: 06-40932894

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

MariŽlle Biemans en Cobie Woudstra, Quilts
Van 7 oktober tot 17 november 2011

Geschiedenis.

De geschiedenis van de quilt gaat al heel ver terug. De oudste quilt die gevonden is dateert uit de Romeinse tijd. De oudste quilt in Nederland is een poppendeken uit 1680.

In de 19e eeuw namen emigranten uit Europa de quilttechnieken mee naar Amerika, waar de quilt heel populair werd. Meisjes leerden het quilten al op jonge leeftijd. Voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of een geboorte werd een quilt gemaakt. Door symbolen in quilts te verwerken konden vrouwen hun mening geven over allerlei maatschappelijke gebeur- tenissen. Net als merklappen kregen quilts hierdoor een historische waarde.

Zowel mijn moeder als haar moeder waren beide zeer actief met naald en draad: Hardanger, borduren, breien, haken, kleding maken. Ik heb het creatief bezig zijn dus niet van vreemden! Sinds eind jaren negentig houd ik me bezig met het quilten op de naaimachine. Het bezig zijn met stofjes, mooie kleuren en het ontwerpen werkt heerlijk ontspannend. Het is telkens weer een feest als er een quilt gereed is.

MariŽlle Biemans.

Zoals veel quiltsters heb ik een voorgeschiedenis van allerlei soorten handwerken. Op mijn 14e ben ik daar mee begonnen, maar de meeste tijd zat ik toch achter de naaimachine. Dit heb ik jarenlang gedaan, totdat ik in 1995 tegen het patchworken en quilten aanliep. Al gauw was ik verkocht en sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten. Ik heb veel cursussen en workshops gevolgd. Het resultaat is hier te bezichtigen, maar dit is slechts een deel van wat ik heb gemaakt.

Cobie Woudstra.

Voor informatie over het werk neemt u contact op met:

MariŽlle Biemans
Constance Gerlingstraat 8
5121 ZR Rijen
Tel.: 0161-227970

Cobie Woudstra
Van Bossehof 15
5121 AD Rijen
Tel. 0161-222904
e-mail: cobiewoudstra@hetnet.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

Paula Witlox, Schilderijen in airbrush
Van 21 april tot 2 juni 2011

Mijn naam is Paula Witlox, geboren in Rijen, een huisvrouw, moeder en oma met een hobby n.l. airbrushen.

Een aantal jaren geleden heb ik in het airbrushen lessen gevolgd in Tilburg. Gevolgd door cursussen bij J.P. de Nijs in Waalwijk en heb ik mijn certificaat behaald.

Airbrush is verven op doek of ander materiaal met behulp van lucht met een airbrushspuit.

Ik airbrush dieren, portretten maar ook fantasie.

Voorheen werd er verf gebruikt op basis van vluchtige stoffen, tegenwoordig moet de verf op waterbasis zijn, dit in verband met mogelijke schade voor mens en milieu.

Telkens als er een werkje klaar geniet ik ervan, het geeft voldoening, ontspanning en rust. Daarom lijkt het me mooi om er ook andere mensen van mee te laten genieten door deze expositie in Cultureel Centrum "de Boodschap".

Met vriendelijke groet
Paula.

Hebt u belangstelling voor het werk van:
Paula: tel. 06-10013149
of
e-mail: paulawitlox@hotmail.com

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Jacko van Alphen, Schilderijen en objecten
Van 10 maart t/m 20 april 2011

Geboren op 19 september 1946 te Eindhoven. In 1960 is hij begonnen met het volgen van teken- en schilderlessen bij bekende kunstenaars in Eindhoven en is hij in Breda bij de "Beeldenaar" middels lessen nog meer ervaring op gaan doen. Om zich meer te verdiepen in de herkomst van zijn talent heeft Jacko ook een opleiding kunstgeschiedenis gevolgd. Zijn achtergrond op het creatieve vlak komt voort uit zijn oor-spronkelijke creatieve beroep als etaleur / decorateur.

Momenteel is hij bezig met het maken van schilderijen, kleine beeldjes en wandsieraden. Door dit alles probeert hij een eigen stijl te creŽren, wat een duidelijk handschrift is geworden. Door het steeds verder uitdiepen van de verschillende materie en het toepassen van nieuwe vindingen is het voor de toeschouwer steeds aantrekkelijk om het werk te bekijken. De kleine beeldjes hebben een brons karakter, zo verfijnd dat het weergeven ervan de kijker verrast. De schilderijen van Jacko zijn primitief, abstract of een combinatie van beide, wat een hele bijzondere weergave geeft in zowel vorm als in sfeer. Geheel nieuw zijn de wandsieraden, deze zijn driedimensionaal en doorzichtig. 33 Wanneer men deze plaatst zullen ze zich aanpassen aan de omgeving.

Hij heeft zijn atelier aan de Ridderstraat 55 in Oosterhout waar iedereen welkom is na afspraak op tel.nr. 06-19548102.

Werken van Jacko zijn opgenomen in de boekjes:
Woorden verbeeld / beelden verwoord
Beeldig Oosterhout
15 jaar Open Atelier Oosterhout
Regionale expositie 2002 Middelbeers
Over beelden gesproken
Oosterhout 200 jaar
Rabobank Beeldende Kunst in de Amerstreek 2010.

Hebt u belangstelling voor het werk van Jacko?
e-mail: info@jacko-art.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

Fred Termond, Schilderijen
Van 1 februari t/m 2 maart 2011

THEMA: PASSIE MET KLEUR

Het zijn kleurrijke schilderijen in een geheel eigen figuratieve stijl gecombineerd met een lijnenspel in diverse onderwerpen van mens en natuur.

Vooral Afrikaanse kunst heeft veel invloed gehad op zijn werk. Maar het geheel geeft een optimistische uitstraling van kunst .

OVER FRED TERMOND

Geboren te Schiedam en woonachtig in Oosterhout. Hij is al vanaf zijn jeugd actief in de schilderkunst. Het is voornamelijk figuratieve en moderne kunst wat hij maakt, en zeer kleurrijk afgewerkt met olieverven. Vooral de Afrikaanse kunst heeft veel invloed op zijn werk gehad.

Hij werkt veel samen met andere kunstschilders, maar heeft toch een geheel eigen stijl ontwikkeld. Dit komt vooral tot uitdrukking in het figuratieve lijnenspel in combinatie met aansprekende heldere kleuren.

Vanaf 2000 is hij ook meer gaan exposeren. O.a. bij Sanquin, Schouwburg Schattelijn, Amphia, Theek5 en in diverse gemeentehuizen en culturele centra.

Hebt u belangstelling voor het werk van Fred:
tel. 0162-453924 of
e-mail: fredtermond@hetnet.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

Jeanne Teunissen, Schilderijen
Van 10 december 2010 t/m 28 januari 2011

IN MOTION.

Ik beschouw het als een eer te mogen exposeren in "de Boodschap" en hoop dat de kijker er plezier aan zal beleven.

Door de jaren heen is schilderen mijn grootste hobby en passie geworden.

De inspiratie komt vanuit de natuur en dagelijkse belevingen. Het thema "In Motion" is mijn jongste "kindje".

Groot abstract en kleurrijk werk met structuur in acrylverf is momenteel favoriet.

Mijn motto luidt dan ook: Kleuren brengen kleur aan het leven.

Maar zo af en toe werk ik graag met olieverf en wordt het een meer ingetogen werk met meer precisie zoals u kunt zien bij het schilderij "Sheep".

Jeanne Teunissen.

Hebt u belangstelling voor het werk van Jeanne:
tel. 0161-225875 of
e-mail: jeanneteunissen@ziggo.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Gedichtenwedstrijd "Zomerkunstfeest"

Tijdens de zomerexpositie van vrije kunstenaars uit de gemeente Gilze en Rijen in de Steenfabriek in Gilze was er ook een gedichtenwedstrijd voor kinderen. Ze konden zich laten inspireren door de kunstwerken.

Volgens de jury, bestaande uit Hanneke van Kampen en Justine Paauw: "De gedichten waren van heel hoog niveau"

De prijswinnende gedichten met de opmerkingen van de jury kunt u nalezen via onderstaande link.
Lees verder...

*****
Nieuwe expositie PAK

Riet Simons, beelden en schilderijen
Van 1 november tot 10 december 2010

Ik ben van jongs af aan geÔnteresseerd in tekenen, schilderen, beeldhouwen en alles wat met de natuur te maken heeft.

Na mijn onderwijsopleiding heb ik dan ook de lerarenakte "Tekenen en schilderen" behaald.

Bij de Stichting Kunstzinnige Vorming H 19 in Oosterhout heb ik mijn tekenvaardigheden verder ontwikkeld bij Karel Koopman. Vanuit het tekenen en schilderen ontstond de behoefte om te gaan beeldhouwen.Frans van Lint en Maarten Koreman onderrichtten mij in ruimtelijke vormgeving.

Mijn liefde voor de natuur is de inspiratie voor mijn werk en bepaalt de keuze van de materialen waarmee ik werk. Ik werk in steen en hout en soms met klei. Ik laat me voornamelijk leiden door de vorm van stronk of steen. Bij aankoop betast ik ze en bestudeer de vormen die er in zitten. Werkte ik in eerste instantie vooral met speksteen, later hakte ik ook graag in serpentijn, opaal en het harde graniet.

De laatste tijd ben ik naast tekenen, schilderen en beeldhouwen vooral bezig met mijn nieuwe uitdaging: Het combineren van steen en metaal in mijn beelden.

Riet Simons.

Hebt u belangstelling voor het werk van Riet:
tel.: 0162-453315 of e-mail: simons115@zonnet.nl
website: http://home.versatel.nl/riet.simons/

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

Lidwien v/d Boezem (Beelden) en Annet de Wit (Schilderijen)
Van 13 september tot 22 oktober 2010

Lidwien:

Enige jaren geleden nam ik deel aan een cursus beeldhouwen. Deze cursus stond onder bezielende leiding van Annet de Wit, met wie ik deze expositie houd.

De inspiratie voor mijn werken haal ik uit de natuur/mensen om mij heen; andere kunstwerken; medecursisten; boeken etc. Mijn oeuvre bestaat dan ook uit een rijk scala aan mens- en dierfiguren, waarvan er hier een aantal geŽxposeerd zijn. Daarnaast vind ik het interes- sant om door middel van mijn werken abstracte vormen te onderzoeken. De kenmerkende rode draad hierin is dat ik met name gebruik maak van organische, vloeiende lijnen. Dit zorgt voor een bijzonder contrast met de kenmerkende harde, vaak rechte structuur van steen.

Door kappen, beitelen, hakken en vijlen -bekijken- nog eens hakken, nog eens vijlen, komt er uit de ruwe steen 'n mooi beeld te- voorschijn.

Annet:

Met grote interesse begon ik aan mijn eerste schilderij. Inmiddels jaren later na veel geÔnvesteerd te heb- ben in opleidingen en werken in diverse technieken ben ik zover gekomen dat ik het heb kunnen uitbouwen tot les geven aan vele mensen.

Naast schilderen is beeldhouwen een grote passie. Mijn stijl, mijn werk is niet in ťťn woord te omschrijven, ik volg mijn gevoel en werk heel vrij met heel veel plezier. Kleur en vorm daar mag ik graag mee stoeien. Letters tekens, mens, dier, fantasiefiguren en al wat nodig is gebruik ik daarbij om tot een voor mij spannend en harmonieus geheel te komen.

Mijn werk wordt beÔnvloed door dagelijkse gebeurtenissen, de natuur, mensen, muziek en niet te vergeten de zee, ook die zie je soms in mijn werk.

Heeft u belangstelling voor werkstukken van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:

Lidwien: tel. 06-29123107
of
Annet: tel. 013-5083318.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
PERSBERICHT

Afsluiting KAM 2010

Werkgroep Beeldende Kunst Rijen bedankt bouwploeg KAM, basisscholen de Brakken, St. Jozef, BVM, St. Anna, de Kring, Gerardus Majella, Vijf Eiken en deelnemers KAM 2010.

Met voldoening kijken wij terug naar de KAM 2010. Evenals voorgaande jaren kregen wij als WBKR weer de grandioze ondersteuning van een aantal mensen van de "bouwploeg". Zij waren weer present bij het opbouwen en opruimen van de KAM . Geweldig vinden wij dat, want zonder hen is het niet mogelijk om in zo'n korte tijd zoveel werk te verzetten. Dus beste Jos Biemans, Gerrit van Baal, Peter van Bree en Giel v/d Garde reuze bedankt voor jullie inzet van dit jaar.

Een speciaal woord van dank aan Marjan van Nistelrooy, lid van de kunstcommissie Gilze en Rijen en al jaren deelnemer aan de KAM. Zij opende op een zeer toepasselijke wijze de KAM 2010. Natuurlijk ook een hartelijk woord van dank aan de taartenfee voor de lekkere punt bij de koffie op zaterdag tijdens het inrichten. En uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers van dit jaar voor hun deelname, want zonder de hun bijdrage zou dit alles niet mogelijk zijn.

In het bijzonder danken wij ook de jury van dit jaar, Annie Hendriks, Ria Hendrickx en John Merkus, voor hun deskundige beoordeling van alle prachtige werkstukken van kinderen van de deelnemende basisscholen. Zij kozen de prijswinnaars als volgt:
Van CBS Vijf Eiken, groep 3.
Van KBS St. Anna, Kyra, groep 5.
Van KBS Gerardus Majella, Latysha, groep 1-2.
Van KBS de Brakken: Anne, groep 5b.
Van KBS Burg. Van Mierlo, Jarne, groep 5,
Van KBS St. Jozef, Isis, groep 3c.
Van JPS de Kring, Simone.
Prijswinnaars allemaal hartelijk gefeliciteerd. Door de werkgroep zal jullie prijs op school worden uitgereikt.

Ondanks het schitterende Pinksterweer was het aantal bezoekers aan het evenement met 70 deelnemers, die samen zorgden voor 104 schilderijen en 31 ruimtelijke werken, weer zeer goed te noemen. Van de 135 werkstukken wisselden er 9 van eigenaar, wat zowel voor de deelnemers als de nieuwe eigenaren een extra leuk tintje gaf aan dit gebeuren.

Al met al kijken wij als werkgroep terug op een zeer geslaagde 17e editie van de KAM.


*****
Nieuwe expositie PAK

Bob v/d Roer, schilderijen
Van 25 mei tot 21 juli 2010

Tekenen heb ik in mijn kinderjaren veel gedaan.

Door drukke werkzaamheden is daar later niets meer van gekomen. Sinds 1996 ben ik gepensioneerd en heb de draad weer opgepakt met een cursus tekenen en schilderen bij cultureel centrum H 19 te Oosterhout. Begonnen met aquarelleren en daarna hoofdzakelijk met acrylverf.

Mijn grote voorbeelden zijn de schilders Jos Leurs en Ton Schulten

Bob

Heeft u belangstelling voor werkstukken van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:

Bob v/d Roer,
Kennedylaan 28,
5121 AB Rijen.
Tel.nr. 0161-222917

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

Maartje Cooijman: 2 faces of 1 nation
Van 1 april tot 13 mei 2010

Maartje Cooijman is een 22 jarige studente fotografie die het afgelopen half jaar stage heeft gelopen in het wild and wonderfull West-Virginia in de verenigde staten. Behalve de prachtige ervaringen die zij daar heeft opgedaan heeft zij ook veel geleerd over de cultuur van deze zeer groene staat.

Het viel Maartje op dat er weinig verschil tussen het natuur-, en stadsleven zat en zij besloot dit in 6 prachtige tweeluiken vast te leggen. Haar vergelijking tussen mens en dier, stad en bergen en het alledaagse leven zijn soms gedurfd maar altijd positief. Zij ziet de vergelijking maar ook de schoonheid en heeft dit proberen te verwerken in iedere foto.

"Mens en dier zijn nog altijd hetzelfde, alhoewel veel mensen anders denken. Ik weet niet zeker of dat uit een soort schaamte voort komt of dat de mens zichzelf gewoon graag afzondert. Velen staan er niet bij stil dat de mens ook gewoon een zoogdier is en zich daar dan ook gewoon naar gedraagt. Omdat wij goed kunnen denken en besluiten kunnen maken die niet vanuit onze lusten voort komen wil nog niet zeggen dat we geen contact meer hebben met de natuur. Alleen die ogen moeten nog even open".

Natuur is altijd al een groot onderdeel van Maartje's leven geweest en zij heeft er dan ook van genoten om met deze foto's aan de slag te gaan. Een van de drijfveren voor dit project was de tijd die zij door heeft gebracht in de bergen bij vrienden. Toen zij dagelijks vanuit de bossen de stad weer in kwam ontwikkelde bij haar de gedachte dat er zo veel en tegelijk zo weinig verschil tussen de twee plaatsen zat. Op nog geen 5 minuten afstand bevond zich een totaal andere wereld. Alleen bleek die wereld niet zo anders te zijn.

Met deze serie heeft Maartje niet alleen haar omgeving maar ook haar zelf bestudeert. Een ervaring die zij mee zal nemen in haar verdere studie. Momenteel is dit aan het Koning Willem I College in Den Bosch, waar zij fotografie studeert. Aan het einde van dit schooljaar zal zij eindexamen doen en Maartje hoopt dan ook door te stromen naar de Gerrit Rietveld academie te Amsterdam of het St. Joost in het naastgelegen Breda.

Wilt u meer van Maartje te weten komen kijk dan op:

www.maartjecooijman.com
of mail naar:
info@maartjecooijman.com

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Expositie Maria Magdalenakerk, Rijen

In navolging van de Tomas Parochie -Mariakerk- in Oosterhout, heeft ook de Parochie van de H. Geest -Maria Magdalenakerk- in Rijen een verzoek gedaan aan amateur- en beroepskunstenaars uit deze parochie (Gilze, Molenschot, Hulten, Rijen en Dongen) om een werkstuk te maken met als uitgangspunt het verhaal van "De rijke bramenplukker" van Godfried Bomans.

Aan dit verzoek hebben 31 mensen gehoor gegeven. Van 7 t/m 26 maart zal de expositie hiervan te zien zijn in de Maria Magdalenakerk, Hoofdstraat in Rijen op vrijdagen van 14.00 tot 17.00uur, op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur en op zondagen van 11.00 tot 15.00 uur.


*****
Nieuwe expositie PAK

Thecla van Eijl, Borduurwerken
Van 20 februari tot 31 maart 2010

Thecla van Eijl heeft een grote liefde voor borduren.

Wat begon met het borduren van een tafelkleed met voorgedrukt patroon, werd gevolgd door het werken met een telpatroon op aftelbaar stramien. Een merklap met kruissteken volgde en gaf haar zoveel voldoening dat de liefde voor het borduren was geboren. Daarna volgde het grotere werk met veel kleuren en mooie motieven. Enige tijd later leerde zij het Fransborduren en Hardanger kennen, beide technieken zijn open borduurwerk.

Fransborduren: Hierbij ligt het borduurwerk dik op de stof en wordt vrijwel altijd wit op wit geborduurd, waardoor het aan de benaming witborduurwerk komt. Door de dikte van het borduurwerk ontstaat een schaduwwerking die het werk zijn karakteristieke uitstraling geeft. Deze manier van werken bestaat voornamelijk uit rijgstreken, steelsteken en platsteken, met festonsteken in de afwerkranden.

Hardanger borduren: is afkomstig uit Zweden en Noorwegen en is een heel andere techniek van open borduurwerk. Hierbij worden er draden uit de stof getrokken, waarna de vierkante gaatjes weer worden ingeborduurd en het patroon zichtbaar wordt. De motieven zijn altijd strak en symmetrisch, hetgeen aan het werk een verfijnde uitstraling geeft.

Borduren is voor Thecla een hobby en een rustgevende bezigheid. Ze hoopt nog menig borduurwerk te mogen maken.

Voor informatie over het werk e/o contact met de kunstenaar:

Thecla van Eijl
Zaaren 142
5122 GC Rijen
Tel. 0161-293536

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Twintig jaar exposities bij verzorgingshuis VITA (v/h St. Petrus) in Rijen.

Na de realisering van -destijds- de nieuwbouw van het verzorgingshuis St. Petrus, rees bij de directie/bestuur de idee om de gangen van het verzorgingshuis een extra tintje mee te geven. Schilderijen in een uniforme presentatie was de wens, om een zo mooi mogelijke uitstraling aan het nieuwe gebouw en het woongenot van de bewoners te geven. Mevr. Truus Brouwers, toenmalig bestuurslid en echtgenote van huisarts Dr. Brouwers opperde een idee om plaatselijke (amateur)kunstschilders in te schakelen, gezien dat in hun huisartsenpraktijk goed beviel. En zo werd het plan opgevat om e.e.a. vorm te gaan geven. Na overleg door de toenmalig directeur van St. Petrus, de heer P. Snoeren, met de contactpersonen van de schildersgroep werd besloten, dat de directie van het verzorgingshuis, zou zorg dragen voor de aanschaf van een aantal wissellijsten met passe-partoutkarton en een verzekering voor de te exposeren werkstukken. Doel van dit project was enerzijds iets voor de senioren van het dorp te kunnen betekenen en anderzijds een mogelijkheid met het werk naar buiten te treden.

11 Amateurkunstenaars uit Rijen namen zeer ambitieus deze klus op zich en zo was de eerste expositie in september 1988 een feit, de opening werd gevierd met een feestelijk tintje. Om de drie maanden zou er gewisseld worden, maar dat bleek geen eenvoudige klus. De exposanten schreven in van 2 tot 10 werken per persoon, en dat zo 4 x per jaar bleek een beetje veel van het goede. Maar een oplossing werd gevonden in uitbreiding van het aantal exposanten en het terugbrengen van het aantal exposities per jaar van 4 naar 2 en dat bleek een goede formule.

Van 1988 tot september 1997 was Ger van Enschot, coŲrdinator van de exposantengroep. Eind 1997 nam Piet de Bekker het van haar over en brachten zij beide deze vrijwilligersactiviteit onder bij de Werkgroep Beeldende Kunst Rijen (WBKR) om de continuÔteit te kunnen waarborgen. In 2005, tijdens het ziekteproces en na het overlijden van Piet nam Ger een korte periode waar om in maart 2006 het stokje over te dragen aan Paula van Baal en Coby van Loon die sinds dien, gesteund door hun beider echtgenoten Gerrit en Kees het geheel op een geweldige manier in goede banen leiden. Op dit moment bestaat de exposantengroep uit 24 personen, Paula van Baal, Fien Bergmans, Jan Broeken, Ilonka Dieden, Ger van Enschot, Annie Hendriks, Ria Hendrickx, Diny Hobbelen, Lenie de Hoon, Josť Horsten, Lucia Impelmans, Ria v/d Kaa, Anny van Kempen, Ad van Lemmen, Coby van Loon, Jan Mertens, Marijke Nieuwenhuyse, Marjan van Nistelrooy, Bob v/d Roer, Annie van Tetering, Jeanne Teunissen, Roos Tio, Annet Verhulst en Toos Vermeulen, die zorgen voor zo'n 44 schilderijen. Leuk om te vermelden is ook dat er uit de exposantengroep van 1988 nog steeds 2 personen actief deelnemen aan deze exposities.

Wat onze gemeenschappelijke ervaring is, is dat deze exposities bijdragen aan het sociale contact binnen VITA. De bewoners vinden echt niet alles mooi en hebben beslist hun voorkeuren. Wat heel plezierig is om te ervaren is dat de senioren van ons dorp dit ook heel duidelijk met elkaar delen.

Om het feit van 20 jaar exposeren te vieren heeft de directie van VITA voor de exposanten nog een verrassing in petto.

Namens WBKR Ger van Enschot - van Bree.


*****
Nieuwe expositie PAK

Ingeborg Dekker, Objecten in glas
en
Erik Verweij, Schilderijen en tekeningen
Van 4 januari t/m 9 februari 2010

Ingeborg Dekker

Ingeborg Dekker (geb. Den Haag) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en is afgestudeerd in de vrije studierichting driedimensionale vormgeving. Ze is zich gaan toeleggen op glasbewerking en zich gaan specialiseren in fusing en slumping, brandschilderen en glas in loodbewerking. Ze werkt vooral in opdracht, maar maakt ook autonoom werk.

"Als ik mijn werk PAKkend zou moeten omschrijven zou ik kiezen voor 'helderheid onder de oppervlakte'. Dit vloeit in eerste instantie voort uit de materiaalkeuze, maar doorgaans zit er in mijn werk een verborgen boodschap.

Ik baseer mijn werk dikwijls op het individu. Als je je daarin gaat verdiepen, kom je tot de mooiste conclusies, tot een samenhang van een aantal factoren en feiten die leiden tot een artistiek geheel. Het werk dat hieruit voorvloeit is niet alleen voor het individu van waarde, maar voor derden een zoektocht naar informatie, herkenningspunten en verbanden, soms zelfs zonder dat ze het oorspronkelijke individu kennen. Wat laat je wel van jezelf zien, wat houd je verborgen, maar is onderhuids wel aanwezig. Dit kwetsbare maakt glas het voor mij ideale materiaal.

Ik ben afgestudeerd op het onderwerp 'kunst en taal/tekens' en deze elementen keren regelmatig terug in mijn werk. Taal is een kunst op zich en laat zich mooi verbeelden, in mijn geval conceptueel en dikwijls als geraamte voor meer informatie over het thema of individu waar ik me op dat moment in verdiep. Een andere manier om kunst persoonlijk te maken is het vertolken van een (kinder-)tekening. Dit levert vaak een verrassend werk op, dat voor de ontvanger (vaak een geschenk voor ouders of grootouders) kunst met een meerwaarde wordt. Tijdens deze expositie geldt de aanbieding dat u uw kindertekening kunt laten uitvoeren tegen de helft van de normale prijs. Als laatste passeert mijn hang naar kunst uit het verleden regelmatig de revue."

Voor meer informatie: www.artolive.com en www.inglass.nl.

Erik Verweij

Tekenen is voor mij geen hobby, maar is volledig verankerd in mijn levensstijl. Het heeft een diepere betekenis omdat ik mijn gevoel zo op papier kan zetten op klanken van Tori-Amos.

Ik hoop nog meer werk te kunnen creŽren en daardoor mijn innerlijke rust vast te houden.

Dat is wat het maken van een tekening mij geeft.

Erik.

Voor informatie:
Gemeente Gilze en Rijen (e-mail: GJ.Merkus@GilzeRijen.nl) of
Werkgroep Beeldende Kunst Rijen (e-mail: wbkr@gilzerijen.net)

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Jeanne en Peter Dooremalen, schilderijen en beelden
van 26 oktober tot 18 december 2009

Jeanne en Peter
Twee ambachten, een huwelijk.
Na een succesvolle expositie in De Steenfabriek te Gilze willen zij ook hier graag hun werk tonen.

Na hun vijftigste zijn ze op ontdekkingstocht gegaan.
Jeanne in de schilderkunst en Peter heeft zich gestort in het maken van beelden in steen en in brons.

Ook al produceren deze laatbloeiers verstilde beelden van de werkelijkheid, zitten zij geenszins stil en hun beider ontwikkeling is nog volop in beweging.

Jeanne Dooremalen-Pijpers en
Peter Dooremalen.

Voor informatie over het werk:
Gemeente Gilze en Rijen (e-mail: GJ.Merkus@GilzeRijen.nl) of
Werkgroep Beeldende Kunst Rijen (e-mail: wbkr@gilzerijen.net)

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr en za: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Frans v/d Poll, schilderijen en tekeningen
van 7 september tot 23 oktober 2009

Tekenen is kunst.
Maar het is beslist geen kunst iets te tekenen, en dat is waar. Het gaat niet op om te zeggen "dat kan ik niet", maar als je eenmaal begint zul je zien, dat het best lukt.

Ook ik ben zomaar begonnen en ik heb nooit les gehad. Tekenen is een prachtige hobby en werkt echt rustgevend. Je vergeet echt alles om je heen. Door goed te kijken en veel te oefenen lukt het best iets leuks op papier te zetten.

Zoals u ziet gaat mijn interesse uit naar alles wat buiten te vinden is, maar ook naar stillevens.

Een bekend schilder zei eens "leg dat potlood nu eens weg en pak eens een penseel. Als je kunt tekenen kun je ook schilderen".

Ik kwam er achter dat dat niet zo was, ik had er veel moeite mee. Uiteindelijk maakte ik werkjes, waar ik zelf wel tevreden over was en ik hoop dan ook dat ook u mijn werk kunt waarderen.

Frans v/d Poll

Voor informatie over het werk e/o contact met de kunstenaar:
Frans v/d Poll
Architect Aartsplein 59
5121 XX Rijen
Tel.nr. 0161-224326

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Tatjana Korchagina, schilderijen
van 3 juni tot 16 juli 2009

Tatjana Korchagina werd geboren in 1959 in de Oeral in Rusland. Daar ontving zij (1975-1979) haar eerste opleiding in decoratieftoegepaste kunst. Sedert 1991 woont zij in Nederland en studeerde af (1993-1998) aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda.

Werk:
De mens met natuurelementen staat centraal in haar werk: in relatie tot zijn omgeving en zichzelf. Ze zoekt de grens op tussen het rationele en het irrationele, tussen poŽzie en expressie, tussen serieus en baldadig en kiest voor een harmonieuze kwaliteit van hun samenstelling.

Grote vormen trekken aandacht, details laten verbazen, sfeer biedt mysterie. Ze houdt van structuren en texturen. Olieverftechniek goed gevarieerd van transparant tot impasto, combinatie van stevige brede toets met het fijne penseelwerk. Haar werk is goed herkenbaar door haar persoonlijke handschrift.

Soms schildert ze ook stillevens.

Exposities:
Rusland,
Frankrijk,
BelgiŽ,
Nederland,
Duitsland.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft ze schilderlessen.

Voor informatie over het werk e/o contact met de kunstenaar:
www.tat-art.com of
www.tat-couture.com
e-mail:info@tat-art.com
Tel.: 06-10853302

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Cor de Kok -foto's- en Leerlingen van Erika Tack -edelsmeden-
van 14 april tot 20 mei 2009

Fotografie
Graag wil ik me even voorstellen:
Ik ben Cor de Kok en woon in Gilze. Sinds 10 jaar ben ik bezig met m'n grootste hobby, fotografie. Ik ben met fotograferen begonnen op onze vakanties, de rondreizen die wij ťťn keer per jaar maken.

Het liefst fotografeer ik kinderen en volwassenen in verre landen, de gezichtsuitdrukkingen zijn prachtig. Ik zal altijd aan de mensen vragen of ik ze mag fotograferen en daardoor kun je ook zien dat de mensen ontspannen op de foto staan.

Omdat ik tijdens deze vakanties heel veel foto's heb gemaakt heb ik meerdere exposities gehouden o.a. in het Tweestedenziekenhuis in Tilburg en meerdere keren in de bibliotheek in Gilze en nu in Rijen in "de Boodschap".

Ik hoop dat u net zo geniet van deze foto's als ik dat elke keer weer doe.

Wilt u informatie of heeft u vragen mag u mij altijd even bellen of mailen.

Edelsmeden:
In het atelier waar Erika Tack o.a. herinneringssieraden ontwerpt en vervaardigd is ook ruimte voor het geven van workshops en cursussen. Januari j.l. startten er 3 nieuwe groepen leerlingen met de basiscursus edelsmeden. In totaal zijn er 10 creatieve mensen die samen een mooie collectie hebben samengesteld. De sieraden die ze over het algemeen zelf hebben ontworpen zijn gemaakt door enkel alleen gebruik te maken van de aangeleerde basistechnieken zagen, vijlen, boren, schuren, hardsolderen en polijsten. De gebruikte metalen zijn alpaca (zilverkleurig), messing, koper en zilver.

10 lessen van 2 Ĺ uur hard werken en gezelligheid om te komen tot een schitterend resultaat dat gezien mag worden. Een verrassende samenstelling van diverse ringen, armbanden en hangers die, zoals eerder opgemerkt, gezien mag wordenÖ.

In de vitrine zijn sieraden te zien van:
Jacqueline, Saskia,
Jamie, Wil, Marjo,
Marie-Josť, Ineke,
Anoesjka, Saskia en Jessica.

Voor meer informatie over het volgen van workshops, cursussen of inlichtingen over herinneringssieraden kunt u me telefonisch bereiken of door een mailtje via mijn website.

Voor informatie:
Cor de Kok, fotograaf;
Tel. 0161-455204 of
e-mail: corpieta@home.nl

of Erika Tack, edelsmid
Tel.: 06-40932894 en
www.amemoria.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Corrie Stoop-Kanters, Schilderijen en beelden
van 26 februari tot 8 april 2009

Ik stel het erg op prijs dat mij een 2de mogelijkheid wordt geboden om in "de Boodschap" mijn serie "Waterlandschappen" te exposeren.

Door in het verleden met veel plezier en genoegdoening kinderen te helpen met tekenen, schilderen en kleien, kreeg ik de behoefte mezelf hierin verder te ontwikkelen. Vanaf 1997 volgde ik een teken- en schildercursus bij H19 in Oosterhout.

Sinds 2002 werk ik zelfstandig in vrije ateliergroepen waaronder op woensdagmorgen in "de Boodschap" in Rijen. Ik laat me al schilderend leiden door mijn gevoelens of emoties, zodat ik het op een eigen manier vorm geef.

In 2003 koos ik ervoor om lessen te gaan volgen in keramiek op H19 in Oosterhout bij Maaike Gilles.

Een traditie voortzettend onderteken ik met mijn meisjesnaam C. Kanters

Mijn keuze is op de serie "Waterlandschappen" gevallen omdat ik hiermee al tekenend en schilderend bezig ben geweest en deze tot een serie heb verwerkt.

Uit het thema "Mensen" zijn hier een aantal keramische werkstukken te zien.

Heeft u belangstelling voor werkstukken van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
Corrie Stoop-Kanters
Jan de Rooijdreef 12
4904 VW Oosterhout
Tel: 0162-458407 / 06-57128592 / 06-33608213.
Of op woensdagmorgen in "de Boodschap".

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Airbrush werken van Paula Wiltlox
van 7 januari t/m 13 februari 2009

De eerste door Peeler uitgevonden airbrush maakte gebruik van een met de hand bediende compressor, de uitvinder patenteerde het voor het maken van waterverfschilderijen en andere vormen van kunst. Deze airbrush bestond uit vele onderdelen die voorkwamen in een juwelierswerkplaats zoals schroevendraaiers en soldeerbouten. Het duurde vier jaar voor er een praktisch model ontwikkeld werd. De eerste moderne airbrush werd aangeboden in 1893, door Thayer and Chandler op de World Columbian Exposition in Chicago. Deze airbrush was uitgevonden door Charles Burdick. Dit apparaat leek op een pen en werkte op een andere manier dan die van Peeler, de basis is in de loop der tijden niet veel meer veranderd. De meeste accurate airbrushes komen momenteel uit Japan, een van de bekendere is de Iwata. Aerograph en Burdick zijn de originele firma's en maken nog steeds de airbrushes komende uit Engeland.

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Paula Witlox, tekenen heeft eigenlijk al van kinds af aan mijn aandacht gehad. Airbrushen doe ik inmiddels zo'n 8 jaar. Het is voor mij een mooie hobby, waar ik niet dagelijks mee bezig ben. Ik heb 5 lessen gehad van John v/d Linden uit Tilburg, hierna heb ik mezelf verder ontwikkeld.

Vroeger werd er veel met verfmateriaal op basis van thinner gewerkt, sinds de nieuwe milieu wet mag dit niet meer. Vandaag de dag zijn alle materialen op waterbasis wat het vernissen op metaal erg tegenwerkt, dus ben ik me nu meer met airbrushen op papier bezig gaan houden. Fantasie werken, maar ook portretten hebben mijn voorkeur. Meestal werk ik vanaf een voorbeeld of pasfoto.

Heeft u belangstelling voor werk van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
Paula Witlox
Pastoor Gillisstraat 135
5121 CD Rijen
Tel. 06-10013149
e-mail: paulawitlox@hotmail.com

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: MariŽlle Biemans en Cobie Woudstra
van 13-11-2008 t/m 26-12-2008

Geschiedenis.

De geschiedenis van de quilt gaat al heel ver terug. De oudste quilt die is gevonden, dateert uit de Romeinse tijd. De oudste quilt in Nederland is een poppendeken uit 1680.

In de 19e eeuw namen emigranten uit Europa de quilttechnieken mee naar Amerika, waar de quilt heel populair werd. Meisjes leerden het quilten al op jonge leeftijd. Voor iedere speciale gelegenheid zoals een bruiloft of geboorte werd een quilt gemaakt. Door symbolen in quilts te verwerken, konden vrouwen hun mening geven over allerlei maatschappelijke gebeurtenissen. Net als merklappen kregen quilts hierdoor een historische waarde.

Einde jaren 90 heeft een vriendin me met het "quiltvirus" besmet. Helemaal toen ze me meenam naar het Calico house (een winkel in quiltstoffen) in Antwerpen! Ik quilt alles op de naaimachine. Patronen ontwerp ik zelf of ik haal ze uit quilt- boeken. Het vinden van de juiste kleuren is een kwestie van gevoel. Het is een ontzettende leuke hobby waar veel tijd in gaat zitten maar zeker de moeite waard is!

MariŽlle Biemans.

Op mijn 14e ben ik begonnen met kleding te maken. Tot ongeveer 13 jaar geleden, toen liep ik tegen het patchworken aan en dit boeide me zo dat ik cursussen en workshops ben gaan volgen. Er is dan ook een duidelijke ontwikkeling te zien in mijn quilts van traditioneel tot modern.

Cobie Woudstra.

Heeft u belangstelling voor werk van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
MariŽlle Biemans,
Constance Gerlingsstraat 8,
5121 ZR Rijen.
Tel. 0161-227970
of:
Cobie Woudstra,
Van Bossehof 15,
5121 AD Rijen.
Tel. 0161-222904.
e-mail: cobiewoudstra@hetnet.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Maria Hoeks
Van 1 september tot 20 oktober 2008

Even voorstellen, mijn naam is Maria Hoeks-van den Bijgaart, geboren in 1954 te Udenhout.

Ik woon op het mooiste plekje in Oosterhout namelijk in "de Heilige Driehoek ".

Al sinds mijn jeugd houd ik me bezig met tekenen en schilderen. Het hoort bij mijn leven, en ik kan me daarin helemaal verliezen. Mijn eerste tekeningen maakte ik thuis met Oost-Indische inkt en een pennetje. Later volgde ik cursussen aan het Duvelhok te Tilburg, werd lid van de Hobby-contactclub in Udenhout, en kreeg aldaar een jaar les van Ans Marcus.

Toen ik in 1980 in Oosterhout kwam wonen ging ik schilderles nemen bij H19, met als doel werken met kleuren. Ik kreeg daar het schildervirus te pakken. Mijn inspiratie haal ik uit onderwerpen die mij boeien zoals sport, vrouwen, portretten, en andere culturen. Licht, donker, schaduw en helderheid van kleuren zijn de meest voorkomende ingrediŽnten in mijn schilderijen.

Sinds 2004 zijn dat koeien in acrylverf. Ik zocht naar een onderwerp dat dichtbij mijzelf stond, keek uit het raam en zag een koe. Daar ben ik nog lang niet mee klaar er is nog zoveel te ontdekken en te doen.

Op dit moment schilder ik een avond per week met een fijne groep mensen in Oosterhout en een morgen bij De V.A.R. in Rijen.

Veel kijkplezier toegewenst,

Maria Hoeks van den Bijgaart

Heeft u belangstelling voor werk van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
Maria Hoeks-van den Bijgaart
Hoogstraat 82
4901 PK Oosterhout
Tel : 0162-422286
Email: petermariahoeks@planet.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Afsluiting KAM 2008 (persbericht)
Lees verder...


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Jos v/d Pas - Mutsaers
Van 19 mei tot 4 juli 2008.

Jos Mutsaers

Opleiding:

7 jarige opleiding schilderen aan de Academie van Schone Kunsten te Arendonk, (B).
5 jaar schilderen en beeldhouwen op H19 te Oosterhout.
6 jaar portret- en figuurboetseren in Tilburg.

Jos schildert met overtuiging en enthousiasme in een stijl, die te typeren is als abstract expressionisme. "De mooi doorwerkte composities, een doordacht kleurgebruik en een bijna tactiele huid resulteren in lyrisch abstracte werken met een eigen herkenbare stijl" zo typeerde Piet Augustijn van het Gorkums museum haar werk.

Jos wordt geÔnspireerd door diverse maatschappelijke thema's en ook gedichten zorgen voor verrassende interpretaties. Haar grote voorbeeld is Ger Lataster ..

Nieuwsgierig geworden ?

Bezoek mijn website of maak een afspraak.

Groetjes,
Jos

Heeft u belangstelling voor werk van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
Archimedeslaan 61
4904 HJ OOSTERHOUT
Tel. 0162-427767
e-mail:info@josmutsaers.nl
website:www.josmutsaers.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
KAM-2008 (persbericht)

Vijftiende Culturele Amateur Manifestatie.

Op zondag 11 en maandag 12 mei a.s. vieren de deelnemende exposanten van KAM 2008, een derde lustrum. Voor de vijftiende keer zal er een tentoonstelling van beeldende kunst in het kader KAM 2008 worden gehouden in Cultureel centrum "de Boodschap" in Rijen als initiatief van de "Werkgroep Beeldende Kunst Rijen".

Geschiedenis: Op 15 november 1993 vond het eerste oriŽnterende gesprek plaats tussen wijlen Piet de Bekker (WBKR) en Ria Marrťe (SWRM/Boemerang) om de culturele uitingen in Rijen nieuw leven in te blazen. In een tweede overleg kwam er gemeentelijke ondersteuning door Arnold de Boer. Met veel enthousiasme en inzet hebben deze drie mensen aan de basis gestaan voor wat de KAM op dit moment is, uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks evenement dat gezien en beleefd mag worden. Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 1994 was de "KAM Nieuwe Stijl" in toen nog "de Boemrang" een feit. Toen ter tijd mocht in de spelling het woord cultuur met een K worden geschreven en zo wordt dit evenement tot op de dag van vandaag nog steeds de KAM genoemd.

Evenement: Voor dit evenement nodigen wij hierbij alle tekenaars, schilders en beeldhouwers uit Rijen, Hulten en Molenschot uit om twee van hun werken tijdens de pinksterdagen ten toon te stellen voor het publiek. De werkgroep; op dit moment bestaande uit Paula van Baal, Ger van Enschot, Ria Hendrickx, Josť van Hoof, Lucia Impelmans, Ruud de Krijger, Ad van Lemmen, Coby van Loon, Kees van Loon en Joost Roovers zal evenals voorgaande jaren samen met de bouwploeg, van de ingebrachte werkstukken een mooie tentoonstelling samenstellen, en wij zullen tevens ons best doen hieraan een extra feestelijk tintje te geven. De deelnemers van afgelopen twee jaar krijgen van ons het gebruikelijke inschrijfformulier via hun brievenbus of e-mailadres. Alle andere amateurkunstenaars die tekenen, schilderen en/of beeldhouwen nodigen we uit om mee te doen. Durf jezelf te laten zien! De voorwaarden voor deelname zijn aangegeven op het inschrijfformulier. Voor belangstellenden liggen er inschrijfformulieren op de volgende adressen:

Paula van Baal, Tuinstraat 63, 5121 EH Rijen - tel. 226743,
Ger van Enschot, Riekevoort 23, 5121 SB Rijen - tel. 223443,
Ria Hendrickx, Tuinstraat 2, 5121 EJ Rijen - tel. 223101 en
Coby en Kees van Loon, Stormstraat 9, 5121 TJ Rijen - tel. 227045.

Burgemeester R. Roep, zal op zondag 11 mei om 12.00 uur, de KAM 2008 officieel openen. Wij sluiten deze dag af om 17.00 uur. Op tweede pinksterdag 12 mei, gaan de deuren van "de Boodschap" open om 11.00 uur tot eveneens 17.00 uur.

Extra's: Ter gelegenheid van deze vijftiende KAM heeft de werkgroep een verloting van schilderijen en/of beelden bedacht, dit als iets extra's voor de bezoekers van deze tentoonstelling. Door aankoop van een "wenslot" t.w.v. Ä 1,00 kunt u eigenaar worden van een schilderij. De werkgroep heeft een divers aantal werken verzameld waarop u in kunt tekenen, door uw lot in een van de kokers te stoppen bij het werk dat u als bezoeker, het meest aantrekkelijk vindt. Op meerdere werken inzetten is natuurlijk mogelijk door aankoop van het aantal wensloten van uw keuze. De trekking van deze loterij vindt plaats op tweede pinksterdag rond de klok van 15.00 uur.

Ook van leerlingen van de basisscholen uit Hulten, Molenschot en Rijen zijn er ieder jaar prachtige werken te zien op hun eigen tentoonstelling "KAM-Basisscholen-2008", die al in de week voor Pinksteren te bezichtigen zal zijn. I.v.m. de viering van ons derde lustrum hebben wij ook voor de scholen wat extra's in petto en we zullen een klein tipje van de sluier oplichten: Wij als werkgroep hebben een onafhankelijke jury uitgenodigd om per school de leukste, aardigste, meest aansprekende uit alle mooie werkstukjes te zoeken ÖÖ tot zover, de rest blijft een verrassing.

In de week van 13 t/m 17 mei zal een verlenging van deze expositie worden gehouden om belangstellende scholen in de gelegenheid te stellen klassikaal een bezoekje aan deze tentoonstelling te brengen. In deze periode zal voor de schooljeugd en andere belangstellenden door leden van de werkgroep uitleg en demonstratie worden gegeven over aquarelleren en schilderen met acrylverf. Tevens is te zien welk werkstuk de jury per school heeft gekozen.

Wilt u meer weten over de KAM of andere activiteiten van de werkgroep, bezoek dan onze website; http://wbkr.gilzerijen.net of stel uw vraag via: wbkr@gilzerijen.net. of bij een van bovenstaande adressen.


*****
Inschrijven KAM-2008

U kunt hier de uitnodiging en het inschrijfformulier voor de deelnemers van KAM-2008 ophalen.
De inschrijving loopt van 1 april tot en met 27 april 2008.

Uitnodiging: Uitnodiging als MS Word-bestand Uitnodiging als PDF-bestand / Inschrijfformulier: Inschrijfformulier als MS Word-bestand Inschrijfformulier als PDF-bestand


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Fien Bergmans
Van 8 februari tot 20 maart 2008.

Na een cursus kunstbeschouwing en vervolgens 'n driejarige cursus tekenen en schilderen bij de Nieuwe Veste in Breda, ben ik "voor mezelf begonnen". Sinds 15 jaar werk ik zelfstandig, voornamelijk in olieverf, acryl en gemengde techniek. Het schilderen is bij mijn manier van leven gaan horen en ik ben blij dat ik deze creatieve uiting ontdekt heb. Ik geniet vooral van de spanning tijdens het proces maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden. Dat is dan ook weer een goede reden om opnieuw te beginnen. Gelukkig !

Het thema van deze tentoonstelling is: "Muzikale landschappen" en gewijd aan werken die niet IN maar MET het landschap gemaakt zijn.

Van dat landschap, en andere stukjes natuur probeer ik kleurige impressies te maken. Ik ben op zoek naar de raakvlakken tussen schilderkunst en muziek. Verder streef ik ernaar om mijn schilderijen geordend, helder en overzichtelijk te maken.

Overigens zeg ik het liefst zo weinig mogelijk over mijn werk omdat de beelden volgens mij voor zichzelf moeten spreken.

Kijk Ö. en hopelijk geniet u ervan want de externe toets is toch wel essentieel.

Hartelijk dank voor de belangstelling.

Fien.

Heeft u belangstelling voor werk van deze expositie, dan kunt u zich wenden tot:
Fien Bergmans
Burg. Sweensplein 6
5121 EM Rijen
tel.nr. 0161-220631 of e-mail: josefien.bergmans@home.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Schilderclub "de Boodschap"
Van 21 december 2007 tot 7 februari 2008.

De expositie die op dit moment te zien is in "de Boodschap" in Rijen, is een tentoonstelling van schildersclub "de Boodschap", een groep mensen, de iedere maandagmiddag in lokaal 17 samenkomt om te schilderen.

Initiatiefnemer om collectief zelfstandig, te gaan schilderen en ook om elkaar te motiveren en te stimuleren was Isabel Penz, die wijlen Piet de Bekker en Ger van Enschot interesseerde om samen een ruimte te huren in "de Boemerang" om dit plan te verwezenlijken.

In maart 1994 kwamen zij op maandagmiddag met een aantal andere enthousiaste schilders bij elkaar om van 13.00 tot 17.00 uur hun gezamenlijke hobby te beoefenen op de zolder van het toenmalige cultureel centrum "de Boemerang".

Na sluiting van dit gebouw, werd op maandagmiddag een ruimte gehuurd in "de Boodschap".

Nu bestaat de club uit zo'n 20 enthousiaste leden, die met eigen materiaal en eigen ideeŽn bij elkaar komen, om ieder voor zich, maar vaak met stimulans en hulp van elkaar, een schilderij te maken.

Voor deze expositie koos men het thema "bloemen". Iedereen heeft daarom twee doekjes van 30 bij 30 cm. naar dit thema beschilderd, ieder op zijn/haar specifieke manier. Het werk varieert van illustratief, via impressionistisch tot abstract.

Van de ingebrachte werkjes zijn twee collages gemaakt. Ook hangt er van de meeste leden nog een schilderij naar eigen keuze, waarbij duidelijk naar voren komt, dat ieder zijn eigen hand van schilderen heeft.

Heeft u belangstelling voor een van de werken van de deelnemende schilders of wenst u contact met een van hen, dan kunt u zich wenden tot:

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00
Tussen Kerst en Nieuwjaar is "de Boodschap" gesloten.


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Cees Horsten
Van 8 november tot 21 december 2007

Even voorstellen:

Mijn naam is Cees Horsten, geboren op 21 september 1956 in het Brinkdorp Den Hout.

Vroeger zag ik het schilderen en tekenen als een leuke hobby maar door de jaren heen heeft dit zich ontwikkeld naar een meer passionele beleving.

Naast het schilderen heb ik mij ook bekwaamd in restauratieve en decoratieve schilderstechnieken, zoals het vervaardigen van hout en marmerimitaties en wandschilderingen, waarin ik ook les geef aan het ROC Eindhoven. Mijn werk is moeilijk in een bepaalde categorie onder te brengen. Wel werk ik meer en meer naar een eigen stijl die herkenbaar wordt in het schilderij "confidence" wat een van mijn laatste werken is.

Dit portfolio geeft een impressie van werk, bestaande uit schilderrijen die met de verschillende materialen en technieken zijn geschilderd:

ß aquarel;
ß acryl;
ß olieverf;
ß pastelkrijt.

De schilderijen, wel u vindt ze mooi of u niet, daarvoor is geen verstandelijke redenering. Het is een persoonlijk gevoel van emotie en beleving wat u aanspreekt of niet. Ik hoop in ieder geval dat u veel kijkplezier beleeft aan deze expositie.

Indien u behoefte heeft aan meer informatie, met betrekking:

het volgen van een schildercursus;
hout en marmer- imitatiecursus,
het geven van een presentatie over wandschilderingen, hout en marmerimitatie,
of interesse heeft in een van de genummerde schilderijen,

Heeft u belangstelling voor de werken of het cursusaanbod dan kunt u zich wenden tot:
Cees Horsten,
Hoge Akker 53
4911 BX Den Hout

U kunt ook telefonisch contact met hem opnemen
Nr. 0162 431788 of Nr. 06-51158621.

of uw interesse e-mailen naar, cam.horsten@roceindhoven.nl

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: "Kunstenaars in de dop"
van 28 september tot 7 november 2007

Kinder-schilderproject Kunstmarkt 2007.

Tijdens de vierde Kunstmarkt op het Wilhelminaplein in Rijen werd op 10 juni j.l. door 63 jongens en meisjes een schilderijtje gemaakt. Het voor deze schildermiddag gekozen thema was "INSECTEN" als aansluiting op de opentuinen dag, georganiseerd door de stichting "JUIN".

Als Werkgroep Beeldende Kunst Rijen hoopten wij op een goede opkomst, mooi weer en enthousiaste deelnemertjes. Dit alles is boven verwachting uit gekomen.

De soms nog zeer jeugdige schilders gaven zich, op deze zonnige zondagmiddag, over aan het witte doek, kwast en acrylverf. Vol overgave legden zij hun creatieve prestaties vast. De een hield zich aan het thema, de ander liet zijn/haar fantasie de vrije loop gaan. Er werd geweldig gewerkt, door sommigen ingetogen en door anderen expressief, werkelijk fantastisch om te zien.

Wij als werkgroep waren zo enthousiast en gaven aan dat er van deze werkjes een expositie zou worden samengesteld. Voor veel kinderen was het moeilijk om hun schilderijtje bij ons achter te laten, slechts 15 van hen konden hiervoor de moed opbrengen. Daarom hebben wij de deelnemers die een adres, telefoonnummer of e-mail adres hebben achtergelaten een uitnodiging gestuurd om alsnog aan deze expositie mee te doen en hun werkje aan iedereen te laten zien die er belangstelling voor heeft.

Van de "KUNSTENAARS IN DE DOP" die gehoor hebben gegeven aan onze oproep om mee te doen met deze tentoonstelling is gedurende de komende weken -tot 7 november a.s.- het werk te bewonderen.

Laura Blankenstein, Bart Bogaard, Daan v/d Boogaard, Janne Calis, Paulien van Dijk, Jade v/d Dungen, ZoŽ v/d Dungen, Ramon Hameleers, Laura Hanning, Mats Hermens, Freek Hermens, Anne-Lotte Knip, Sterre Knip, Lieke van Kuijk, Jesse Leppens, Rosalie Leuring, Annemijn Leuring, Fleur v/d Maden, Daan Noort, Jan Oprins, Roberta Roelvink, Iris v/d Sanden, Nienke Schaapsmeerders, Marieke Schaapsmeerders, Mara Timmer, Merle Timmer, Manouk Voermans, Dominique Voermans, Larissa de With, Lieke Wouters, Jikke Wouters.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Simone Kuntzelaers en Rob Portier
van 13 augustus tot 26 september 2007

Mijn schilderijen ontstaan tijdens het werken aan een schilderij. Spontaan, puur en natuurlijk.

Ik weet nooit wat het gaat worden als ik ga beginnen. Het proces is boeiend en verrassend. Soms zitten er tien lagen over elkaar voordat ik tevreden ben met wat ik zie. Ik houd van sprekende en levendige kleuren en werk het liefst met acrylverf.

Ook symboliek en spiritualiteit vind ik belangrijk. Ik geloof dat alles een ziel heeft en probeer ook een ziel in mijn schilderijen te brengen. Er zit vaak een verborgen boodschap in, vaak ook bestemd voor de mensen die zich aangetrokken voelen tot dat specifieke werk.

Ik zet mij in voor de Partij Voor De Dieren en vind het belangrijk dat dieren een stem krijgen en dat we bewust met onze omgeving omgaan.

In mijn ontspanningsmassages voor dames wil ik ook een stukje bewustzijn brengen in het belang van terug naar jezelf gaan en luisteren naar jezelf.

IntuÔtieve kunst, Simone Kuntzelaers,

Wie ik ben wil ik met u delen. Mijn naam is Rob Portier. Ik ben 58 jaar. Na het beŽindigen van het arbeidsproces ben ik gaan beeldhouwen. Tot 2003 heb ik enkele bronzen beelden gemaakt. Tijdens een vakantie in de zomer van 2003 kreeg ik een gutsje van een campinggast. Bij thuiskomst overdacht ik wat ik met het gutsje aanmoest.

Ik wandel in de bossen van Breda en mediteer op een geheel eigen wijze. Na meditatie, c.q. spirituele wandelingen vind ik stukken " verrot hout " waarnaar ik niet zoek. Het komt op mijn pad. Na het proces van overdenken wat ik met het stuk hout aanmoet, haal ik alleen datgene weg wat verrot is. En zo blijft een stuk hout, een beeld over waar de toeschouwer naar op zoek mag gaan. Wat de " kijker " in het beeld ziet, is voor elke mens anders. Meestal is het wel te zienÖÖ.

Op dit moment heb ik meer dan 100 beelden " blootgelegd " langs de niet - wetende weg. Het is de beeldtaal die uitdrukking geeft van de weg naar het hart van de ziel. Beeldhouwers drukken iets uit wat niet in woorden is uit te leggen. EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN. Als mensen teveel beelden kunnen zien, zo is de ervaring dan hebben de mensen niets gezien. Ik heb daarom besloten om met 1 BEELD te exposeren in "de Boodschap". Het beeld: LEEGTE gaat vergezeld van het gedicht: BOODSCHAP. Heel toepasselijk. Januari 2005 was mijn eerste expositie en ik declameerde het gedicht. November 2004 had ik mij reeds aangemeld om te mogen exposeren in "de Boodschap". En dan nu, bijna 3 jaar later staat het beeld LEEGTE in "de Boodschap".

Vol zijn vanÖ Voor mij is de LEEGTE het symbool om in deze tijd mensen bewust te laten maken met de LEEGTE. Het is niet ondenkbaar dat gedurende de expositieperiode u mij persoonlijk ontmoet in "de Boodschap", waar ik zo nodig uitleg geef over enkele beelden die ik buiten het beeld LEEGTE exposeer.

Beeldhouwer, Rob Portier

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Hebt u belangstelling of wilt informatie over het werk van deze kunstenaars, dan kunt u zich wenden tot:
Simone Kuntzelaers,
Ridderkerksingel 4,
5035 AP Tilburg.
Tel: 06-48326254
http://www.dirah.dds.nl/simone.htm
e-mail: simkun@home.nl

en/of

H.R. Portier,
Multatulistraat 23,
Breda.
Tel.: 076-5154701.
e-mail: r.o.b.inwood@hotmail.com

*****
KAM 2007 weer groot success

Op 1e en 2e Pinksterdag is onze jaarlijkse expositie weer geweest.

Bekijk de foto's...


*****
Persbericht: Twee zeer geslaagde evenementen van "Werkgroep Beeldende Kunst Rijen"

Wij kunnen terugkijken op twee mooie en succesvolle evenementen. Op de eerste plaats in het Pinksterweekeinde van 27 en 28 mei j.l. heeft voor de veertiende keer de tentoonstelling van beeldende kunst in het kader KAM 2007 plaats gevonden in Cultureel centrum "de Boodschap" in Rijen als initiatief van de "Werkgroep Beeldende Kunst Rijen".

Voor dit evenement werden 108 schilderijen en 24 ruimtelijke werken ingeleverd. De werkgroep werd bij het inrichten van de tentoonstelling weer bijgestaan door een enthousiaste bouwploeg, bestaande uit Jos Biemans, Gerrit van Baal, Jan Mertens en Peter van Bree. Evenals voorgaande jaren werd van de ingebrachte werkstukken een mooie tentoonstelling samengesteld. Als werkgroep danken wij deze mensen van harte voor hun inzet en bijdrage aan het welslagen van deze tentoonstelling.

Ook werd de inwendige mens niet vergeten. Al heel wat jaren worden wij tijdens het opbouwen van de expositie verrast door "onze taartenfee" die zorgt voor taart en worstenbrood bij de koffie, ook hier is een welgemeend dankjewel op zijn plaats. En uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers aan de KAM, want zonder deelname door deze enthousiaste beeldhouwers, tekenaars en schilders zou er geen tentoonstelling zijn. Alle bezoekers mochten weer van prachtige werken genieten.

De leerlingen van de 8 basisscholen uit Hulten, Molenschot en Rijen hebben ook dit jaar weer schitterende werken laten zien op hun eigen tentoonstelling "KAM-Basisscholen-2007", die al in de week voor Pinksteren te bezichtigen was. Een aantal leerlingen heeft deze tentoonstelling klassikaal bezocht en van al het moois genoten. Ook hier een woord van dank aan al de deelnemende kinderen en uiteraard de teams van de basisscholen voor hun medewerking. Tijdens de Pinksterdagen werd ook van dit onderdeel van de tentoonstelling door menig bezoeker genoten.

Rest ons nog een woord van dank aan de Gemeente Gilze en Rijen en Fotoclub FAR voor hun constructieve manier van samenwerken bij het realiseren van nieuwe expositieborden. Hier kunnen wij samen weer jaren mee vooruit. Wat de KAM betreft kijken wij als werkgroep uit naar de viering van het derde lustrum n.l. een vijftiende tentoonstelling beeldende kunst.

Op zondag 10 juni j.l. werd voor de vierde keer de KUNSTMARKT gehouden op het Wilhelminaplein, eveneens een initiatief van de "Werkgroep Beeldende Kunst Rijen", in samenwerking met de Stichting "JUIN". In de 24 kramen was een grote verscheidenheid aan kunst te bewonderen en te kopen, van figuratief tot abstract, in schilderijen, sieraden, keramiek, beelden uit steen en hout, van kunstenaars uit de regio en ver daar buiten. Groenvereniging "Groei en Bloei" gaf demonstraties in het vakkundig schikken van de bloemsierkunst.

Op de uitnodiging van de werkgroep aan de basisschoolkinderen om zelf een schilderijtje te komen maken tijdens de kunstmarkt, met als thema "insecten", reageerden 63 kinderen veelal uit Rijen maar ook daarbuiten. Er is enthousiast en met overgave geschilderd, en wij hopen dat de kinderen die het moeilijk vonden om hun schilderijtje bij ons achter te laten toch zo moedig zijn om het aan ons uit te lenen voor een tentoonstelling die wij na de zomervakantie zullen inrichten in cultureel centrum "de Boodschap" in Rijen. Degenen die hun adres hebben achtergelaten worden hiervoor tijdig benaderd. Wij kunnen eenieder alvast verzekeren dat een bezoekje aan deze tentoonstelling meer dan de moeite waard zal zijn er zitten juweeltjes bij! Onze contactgroep binnen de stichting "JUIN", danken wij hartelijk voor de gezellige samenwerking!

Wilt u meer weten over de activiteiten van Werkgroep Beeldende Kunst Rijen, bezoek dan onze website; wbkr.gilzerijen.net.


*****
Vierde Kunstmarkt in Rijen op zondag 10-06-2007

Op zondag 10 juni a.s. zal voor de vierde keer een kunstmarkt worden gehouden.

Meer over de kunstmarkt 2007...


*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Ria Kempen, geborduurde mandala's
van 5 april tot 16 mei 2007

Mandala's

In 1982 ontmoette ik Mevrouw Braat bij een vriendin in den Haag en ons gesprek kwam op meditatief borduren. Zij nodigde mij uit voor een bezoek bij haar thuis. Daar vertelde zij mij over haar ervaringen op kunstzinnig gebied en gaf mij de aanzet om meditatie en kunstzinnig bezig zijn te combineren.

In juni 1982 ben ik op de door haar vertelde wijze gaan borduren om het zelf te proberen. Het was voor mij een zeer verrassende ervaring en ik beleefde er veel aan. Ik ben er al die jaren, ook tijdens mijn verblijf in het buitenland, mee doorgegaan. Ik ben inmiddels aan mijn 35e mandala bezig, het boeit mij nog steeds.

In 1985 hoorde ik dat de borduurwerken, die ik gemaakt had mandala's waren. In Zutphen ben ik daarna de opleiding mandala's tekenen en tekentherapeut gaan volgen. Ook de cursussen, die ik daarna zelf ben gaan geven hebben mijn beeld van de mandala zeer verruimd.

Mandala betekent ruimte, cirkel en deze heeft altijd een kern, centrum, middelpunt. Je komt de mandala tegen in alle culturen, in de natuur, architectuur en is van alle tijden.

Workshop**
In aansluiting op deze expositie bied ik aan een workshop te geven over de betekenis van mandala's. Ook om op papier de manier van mandala's borduren zelf uit te proberen.

Beelden
Na lange tijd beelden vorm te hebben gegeven met boetseren ben ik enkele jaren geleden gaan beeldhouwen. Boetseren is voor mij een weg van opbouwen met klei, beeldhouwen is het tegenovergestelde: stap voor stap iets weghalen. Proberen het geheim van de steen te ontdekken, de vorm zichtbaar te maken, die nog in de steen verborgen is.

Ria Kempen

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Heeft u belangstelling voor het werk van Ria of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
** Ria Kempen
Lijndonk 107
4907 XC Oosterhout
Tel. 0162-433080
mackempen@hetnet.nl

*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Greet Heintjes - Malingrť.
Van 22 februari tot 5 april 2007

Alweer enige jaren geleden mocht ik in "de Boodschap" exposeren. Dat was een prettige ervaring.

Met veel plezier kom ik nu weer met een nieuwe expositie. Mijn werk is veelal abstract en met olieverf geschilderd. Ook werk ik wel met acryl, aquarel en pastel. En soms zijn het gemengde technieken.

Ik hoop dat u kunt genieten van mijn werk.

Hebt u vragen omtrent werkwijze of andere zaken dan vindt u hieronder mijn telefoonnummer en adres.

Greet Heintjes - Malingť.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Heeft u belangstelling voor het werk van Greet of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Greet Heintjes - Malingť
Thoornseweg 14
4854 EH Bavel
Tel.: 076-5616690

*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Mieke Dusseldorp-Weijermars.
50 jaar Vrede - Solidariteit Van 5 januari tot 16 februari 2007

Bandoeng -gelegen in voormalig Nederlands IndiŽ- is mijn geboorteplaats.

Na de middelbare school te Rijswijk en de docenten-opleiding voor de Nijverheidsakte "NA" in Den Haag gevolgd te hebben (1953 - 1957) was ik docente "Mode en Kleding" achtereenvolgens in Delft en Schiedam. Sinds 1966 woon ik in Oosterhout, waar ik tot 1 juli 1997 les gaf in Mode en Kleding en in Textiele Werkvormen aan de scholengemeenschap "De Brug".

In de jaren 1976-1978 heb ik met succes de opleiding Textiele Werkvormen 2e graad in Tilburg gevolgd.

In september 1997 ben ik gestart met beeldhouwen in steatiet (speksteen) en later ook in opaal, serpentijn en albast. Een uitdaging die ik met genoegen ben begonnen.

Daar ik voor het onderwijs mijn creativiteit niet meer kan ontplooien heb ik nu tijd voor mezelf gekregen. Steeds weer met nieuwe materialen om te gaan en de mogelijkheden daarvan te ontdekken geven mij een kick, zoals bv. beelden gemaakt van paverpol, een vloeibare verharder, waardoor textiel in verschillende vormen te modelleren is.

Het bewerken en verwerken van textiele en andere materialen is iedere keer weer een openbaring.

De voorliefde voor culturen en technieken uit de hele wereld, zoals batikken uit IndonesiŽ, speelt hierbij een grote rol.

Mieke Dusseldorp-Weijersmars.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Heeft u belangstelling voor het werk van Mieke of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Mieke Dusseldorp-Weijermars
Bosboomplantsoen 34
4907 NT Oosterhout
Tel.: 0162-456161
e-mail: tondusseldorp@hetnet.nl

*****
Nieuwe expositie PAK

Expositie van: Coby en Kees van Loon.
'Abstract' - Coby van Loon Van 29 september tot 9 november 2006

Coby van Loon.
Na heel wat jaren bezig geweest te zijn met schilderen en het maken van beelden in klei, ben ik vier jaar geleden begonnen met beeldhouwen. Dat was een nieuwe uitdaging.

Naast het schilderen met acrylverf en het aquarelleren besteed ik hier ook aardig wat tijd aan.

Ik vind het leuk om te laten zien wat er zoal onder mijn handen vandaan komt, en ik hoop dat u als toeschouwer net zo enthousiast wordt bij het zien van dit alles, als ik heb gehad bij het maken hiervan.

Kees van Loon.
'Tulp' - Kees van Loon Na 45 jaar in "de metaal" gewerkt te hebben ben ik eind 2000 in de VUT gegaan.

Doordat Coby met beeldhouwen begonnen was, raakte ik ook met dat "virus" besmet en sinds 4 jaar doen we dit samen.

Elk jaar doen we mee met de KAM en hebben we al een aantal jaren een eigen expositie gehouden. We hopen dit nog een lange tijd, samen te mogen doen.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Coby en Kees van Loon,
Tel.nr. 0161-227045
e-mail: cobi.kees@home.nl

*****
Nieuwe expositie PAK

Herdenkings-expositie Piet de Bekker
Van 17 augustus tot 28 september 2006.

De liefde voor het tekenen en schilderen, begon bij hem bij broeder Innocentius Jutte, de tekenleraar van Piet op de Kweekschool in Dongen. Later werden hem de fijnere kneepjes van het vak bijgebracht door zijn jongere broer, Joep de Bekker, die werkzaam was als vrij kunstschilder en tekenaar in Groesbeek. Bij het behalen van de akte tekenen, had Piet veel te danken aan de techniek van broeder Ulbaldus van Asperen.

Piet is naast zijn werk en gezin altijd een figuur geweest die midden in de maatschappij stond. Zo was hij lid van de gemeenteraad, voorzitter van EMM, zanger en dirigent.

Om na de VUT geheel zijn liefde te geven aan de schilderkunst, nam hij schilderles bij Geert Koevoets en Jan van Lisdonk. Vooral het observeren van schilderijen bij het regelmatige bezoek aan galerieŽn en kunstbeurzen werden zijn bron van inspiratie, die hij verwerkte tot zijn eigen stijl. Een stijl die heel herkenbaar is geworden onder zijn kunstvrienden.

Piet vond het fijn en was er trots op te kunnen exposeren en te weten dat ook veel mensen een schilderij van hem in huis hebben.

Het geeft een warm en dankbaar gevoel dat we door zijn vele mooie schilderijen de herinnering aan Piet levend kunnen houden.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Indien u belangstelling hebt of informatie wilt over het werk van Piet kunt u contact opnemen met:

Ans de Bekker,
Tel.nr.: 0161-222589.

*****
Collage van 10 foto's Nieuwe expositie PAK

Schildersgroep D 14.
Van 6 juni tot 30 juni 2006.

Schildersgroep:

D 14, bestaat als groep 6 jaar. De groep is ontstaan uit oud cursisten van H 19. We zijn met veertien dames begonnen, vandaar de naam D 14.

Op dit moment schilderen we met tien dames wekelijks het hele jaar door. Het is een fijne groep om in te werken. Daarnaast is ieder van ons nog op geheel eigen wijze bezig met schilderen.

Als groep bezoeken we een of twee keer per jaar een expositie om onze kijk op de hedendaagse kunst te vergroten. Een gezellig dagje uit natuurlijk.

Expositie:

Als D 14 groep exposeren wij een of twee keer per jaar. Onze laatste expositie was in het informatiecentrum van de H.S.L. -hoge snelheidslijn-, met als onderwerp de H.S.L. brug, dit naar aanleiding van een krantenfoto "de brug met de pijlers".

Ook nu weer hebben we een thema. Aan de hand van tien foto's waaronder krantenfoto's en foto's van kunstwerken -waar ook een foto van het kunstwerk van de vier margrieten die symbool staan voor de vier kerkdorpen Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot- in is verwerkt. De opdracht aan onszelf was om de tien gekozen foto's te verwerken in een schilderij dat een afmeting moest hebben van 80 x 120 cm. Een uitdaging dus.

We vinden het als groep D 14 daarom bijzonder om onze werken te mogen exposeren in Cultureel Centrum "de Boodschap" in Rijen.

Virry Baks, Ria Driessen, Marlies Higler, Corrie Huyben, Trui Huijben, Maja Koning, Rietje Raaymakers, Riet Veth, Anneke Touw en Anja Weetering.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Indien u belangstelling hebt of informatie wilt over het werk van D 14 kunt u kontact opnemen met:

Anneke Touw,
Tel.nr.: 0161-224526.

*****
Verwijzing Nieuwe expositie PAK

Riet Simons, beelden en schilderijen.
Van 2 maart tot 13 april 2006.

Ik ben van jongs af aan geÔnteresseerd in tekenen, schilderen, beeldhouwen en alles wat met de natuur te maken heeft.

Na mijn onderwijsopleiding heb ik dan ook de lerarenakte "Tekenen en Schilderen" behaald.

Bij de stichting Kunstzinnige Vorming H19 te Oosterhout heb ik mijn tekenvaardigheden verder ontwikkeld bij Karel Koopman. Vanuit het tekenen en schilderen ontstond de behoefte om te gaan beeldhouwen.

Frans van Lint en Maarten Koreman onderrichtten mij in "Ruimtelijke Vormgeving".

Mijn liefde voor de natuur is de inspiratie voor mijn werk en bepaalt de keuze van de materialen waarmee ik werk. Ik werk in steen en hout en soms met klei. Ik laat me voornamelijk leiden door de vorm van stronk of steen. Bij aankoop betast ik ze en bestudeer de vormen die er in zitten. Werkte ik in eerste instantie vooral met speksteen, later hakte ik ook graag in serpentijn, opaal en het harde graniet.

De laatste tijd ben ik naast tekenen, schilderen en beeldhouwen vooral bezig met mijn nieuwe uitdaging:

Het combineren van steen en metaal in mijn beelden.

Riet Simons.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Indien u belangstelling hebt of informatie wilt over het werk van Riet, kunt u kontact opnemen via:
tel.nr.0162-45 33 15
e-mail: simons115@zonnet.nl
website: http://home.versatel.nl/riet.simons/

*****
Nieuwe expositie PAK

Willem van Rijen, schilderijen.
van 6-1-2006 tot 17 februari 2006

Willem van Rijen tekent en schildert al sinds kindsbeen, handwerksman in hart en nieren. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Schilderen is ťťn van zijn dagelijkse bezigheden. Hij schildert stillevens en kopieŽn van oude meesters, maar de natuur is zijn inspiratiebron, niet verwonderlijk dus dat zijn voorkeur uitgaat naar het schilderen van landschappen.

De landschappen worden niet in het atelier geboren, maar midden in het Brabantse land. Regen, wind, kou en warmte, de geluiden van de natuur, de bedrevenheid met het materiaal en de liefde voor de natuur zijn de ingrediŽnten van de sferische landschappen van Willem van Rijen. Men kan hem iedere vrijdag ergens in het Brabantse landschap tegenkomen, samen met enkele schildervrienden, het landschap schilderend.

Leergierig als hij is, wil hij alles weten wat met schilderen te maken heeft. Veel heeft hij zich dan ook laten leren door kunstenaars als Jan Hooimayer, Frits Vogel, Jan Asselbergs en Ger Staalenberg. Ook ging hij in de leer bij de oude meesters, gewoon door een aantal van hun werken na te schilderen.

Zijn werken zijn uitgevoerd in olieverf, aquarel en pastel. Grote en kleine werken, de een fijntjes geschilderd, de ander erg vlot van opzet, verraden zijn veelzijdigheid en kennis van het materiaal. Geen vaste stijl en steeds zoekend, maar altijd realistisch, kleurrijk en sfeervol. Sinds een tiental jaren exposeert hij zijn werken met succes her en der in het land.

Deze biografie was van toepassing tot 14 december 2000. Op deze dag is Willem van Rijen getroffen door een herseninfarct. Na enkele weken verblijf in het ziekenhuis is Willem van Rijen nu woonachtig in verpleeghuis de Reyshoeve. Na zijn herseninfarct heeft Willem van Rijen, tot verdriet van zijn familie geen penceel meer aangeraakt.

Door zijn lichamelijke beperkingen is dit ook niet meer mogelijk op de manier zoals Willem gewend was dit te doen, maar wie weet zal het penceel in de toekomst weer ter hand genomen worden.

Ondanks het feit dat Willem van Rijen momenteel niet actief is in het schilderen wil hij u wel met trots een groot aantal van zijn werken laten zien waarin men de natuurmens herkent, Willem van Rijen was een gedreven en productief kunstenaar die alles heeft weergegeven met de bezieling die een kunstenaar eigen is.

Willem van Rijen en zijn familie wensen u veel kijk plezier.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

Indien u belangstelling hebt of informatie wilt over het werk van Willem van Rijen, kunt u kontact opnemen met:
Zus van Rijen (partner)
tel. 013-5785841,
Corine van Rijen (dochter)
tel. 013-5718595.


*****
Nieuwe expositie PAK

Ria van der Kaa, schilderijen.
van 24-11-2005 tot 6-1-2006

Ik ben Ria van der Kaa, geboren in Dongen en sedert 1968 woonachtig in Rijen.

Al heel vroeg was ik gefascineerd door beeldende kunst, zowel uit het verleden als het heden. Sinds 1984 ben ik actief gaan schilderen. Mattie Schilders en Henk Viervijzer, destijds docenten bij H19 in Oosterhout, hebben mij begeleid en geÔnspireerd. Vanaf 1997 werk ik zelfstandig.

In mijn schilderijen gebruik ik soms beelden die mijn aandacht trekken, maar vaak schilder ik intuÔtief en laat ik me leiden door wat ontstaat in kleuren die op dat moment het beste bij mijn stemming passen. Wat voor mijzelf verrassend is, is te constateren dat in al die jaren de vrouw, het vrouw zijn, als een rode draad door mijn schilderleven loopt. Daarom laat ik deze werken graag hier in "de Boodschap" zien.

Ik wens u veel kijk genot.

Ria van der Kaa.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

MariŽlle Biemans en Coby Woudstra, Quilts.
van 11 oktober tot 22 november 2005

Het quilten is ontstaan uit pure armoede en door de loop der jaren heen uitgegroeid tot een ware volkskunst. Wereldwijd wordt er gequilt. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 13.000 leden aangesloten bij het Quiltersgilde. Wij hopen dat u van onze quilts zult genieten zoals wij genoten hebben van het maken ervan.

Einde jaren 90 heeft een vriendin me met het Ďquiltvirusí besmet. Helemaal toen ze me meenam naar het Calico house ( een winkel met quilstoffen) in Antwerpen ! Ik quilt alles op de naaimachine. Patronen ontwerp in zelf of ik haal ze uit quiltboeken, het vinden van de juiste kleuren is een kwestie van gevoel. Het is een ontzettend leuke hobby waar veel tijd in gaat zitten maar zeker de moeite waard is !

MariŽlle Biemans.

Op mijn 14e ben ik begonnen met kleding te maken. Tot ongeveer 10 jaar geleden, toen liep ik tegen het patchworken aan en dit boeide me zo dat ik cursussen en workshops ben gaan volgen. Er is dan ook een duidelijke ontwikkeling te zien in mijn quilts van traditioneel tot modern.

Coby Woudstra.

Voor informatie kunt u terecht bij:
Coby Woudstra
Van Bossehof 15
5121 AD Rijen
Tel.0161-222904

MariŽlle Biemans
Pius X straat 28
5121 ER Rijen
Tel.0161-227970

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Joop Kosters; Schilderijen, Beelden en Fotoís.
van 29 augustus tot 10 oktober 2005

Het is mij een genoegen U een aardig gedeelte van mijn werkstukken te laten zien.

Als vrijscheppend vormgever ben ik autodidact. Mijn favoriete materiaal is AFVAL. Het gele werkstuk is ontstaan begin jaren zeventig uit afval van ijzer, aluminium en hout.

Wat stelt het voor?
Het zou een boompje of struik kunnen zijn. Sinds begin jaren zeventig probeer ik het afval te ordenen zodat een beeld ontstaat; dit zowel twee als drie dimensionaal.

Afval is vaak zo mooi door het doorleefde en soms zijn afkomst. Vaak is de natuur mijn onuitputtelijke inspiratiebron, zowel in groot als klein werk.

Gaande de tijd die ik hiermee bezig ben is het steeds meer levensbeschouwing geworden waarbij ik mij bijzonder prettig voel.

Resultaat:

Veel kijkgenot toegewenst.

J. Kosters

Informatie:
Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
J. Kosters
Gagelrijs 58
5121 NE Rijen
Tel: 0161-223570

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00


*****
Nieuwe expositie PAK

Waterprins Corrie Stoop-Kanters; schilderijen en keramiek beelden.
van 27 mei tot 8 juli 2005

Ik stel het zeer op prijs dat mij de mogelijkheid geboden word om in "de Boodschap" mijn serie "Mensen" te exposeren.

Door in het verleden met veel plezier en genoegdoening kinderen te helpen met tekenen, schilderen en kleien, kreeg ik de behoefte mezelf hier verder in te ontwikkelen. Vanaf 1997 volgde ik teken- en schilderles bij H 19 in Oosterhout, 2 jaar oriŽntatie bij Karel Koopman en 3 jaar acryl techn. bij Mattie Schilders.
Sinds 2002 werk ik zelfstandig aan eigen thema's, die door gevoelens of emoties ontstaan, en welke ik op een eigen manier vorm geef.

In 2003 koos ik ervoor om lessen te gaan volgen in keramiek bij Maaike Gilles.
Al schilderend zet ik een traditie voort. Na mij opa N. Kanters en mijn vader A. Kanters, signeer ik met mijn meisjesnaam C. Kanters.

Mijn keuze is op de serie "Mensen" gevallen omdat ik deze, na tekenend- en schilderend bezig te zijn geweest, met klei heb kunnen uitbreiden.

Corrie Stoop-Kanters.

Informatie:
Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Corrie Stoop-Kanters
Jan de Rooijdreef 12
4904 VW Oosterhout
Tel.: 0162-458407 - 06-20437198

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00

*****
Nieuwe expositie PAK

 Laverije III Ger van Enschot - van Bree, schilderijen en beelden.

Na jaren intensief en met veel plezier bezig zijn met schilderen valt mij -voor de tweede keer- de eer te beurt om mijn werk te laten zien in "De Boodschap".

Ruim 15 jaar werk ik zelfstandig aan thema's die voor mij interessant zijn. Inspiratiebronnen zijn voor mij, mensen, de natuur, architectuur, mythologie, landschap etc. Soms ontstaat een werkstuk intuÔtief en laat ik me leiden door wat ontstaat met kleuren die passen bij de beleving van het moment.
De serie "Laverije" is ontstaan vanuit een eerste werk naar waarneming en van daaruit is er gewerkt naar abstractie. "AndalusiŽ" en "Egypte" zijn herinneringen aan onvergetelijke vakanties samen met mijn man Ton. De werken op deze expositie zijn uitgevoerd in acryl verf, deels op papier en deels op doek.

Sinds een aantal jaren houd ik me in de zomermaanden, op bescheiden schaal, bezig met beeldhouwen in diverse steensoorten waarvan er op deze expositie een aantal zijn te zien.

Ger van Enschot.

Informatie:
Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Ger van Enschot - van Bree
Riekevoort 23, 5121 SB Rijen
Tel.: 0161-223443.
e-mail: ger.van.enschot@home.nl.

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00
Weekeinde openingstijden voor zover tot op heden bekend:
19 maart vanaf 19.00
2 april van 9.30 tot 18.00
3 april van 10.00 tot 17.00 en 18.30 tot 23.30
9 april vanaf 19.00
10 april van 12.00 tot 18.00
16 april vanaf 17.00
17 april van 13.00 tot 18.00
23 april van 9.30 tot 17.30

Heb je in deze periode belangstelling om mijn werk te bezichtigen en wil je mij daarbij ontmoeten, geef ik daar graag gevolg aan voorzover dat binnen mijn mogelijkheden ligt.

Groeten, Ger.

*****
Permanente Amateur Kunst Van 21 januari 2005 tot 10 maart 2005
Expositie van: Marijke Nieuwenhuyse, schilderijen en beelden

In het kader van PAK (Permanente Amateur Kunst) zijn in De Boodschap schilderijen en beelden van deze amateurkunstenaar te bezichtigen...

Het "prettige" contact met mensen.

Beeld Marijke Nieuwenhuyse Op de lagere school tekende ik graag "poppetjes". In de agenda's van mijn middelbareschool periode werden tijdens de lesuren regelmatig "figuren" getekend, maar een eventuele kunstopleiding zat er echter niet in. Ik moest vooral veel "kennis" opdoen, maar zeker niet op het gebied van de kunst.

Pas na de geboorte van onze zoon kreeg ik meer tijd, en dus meer aandacht voor creativiteit. Ik volgde met veel plezier enkele jaren teken- en schilderles. Vervolgens "ontdekte" ik het vormen van figuren middels klei.

Kontakten met mensen, alsook de weergave van mensen op papier, doek of in klei, is heel boeiend. Ik hoop dit nog lang te mogen ervaren.

Marijke

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00
(in het weekeinde alleen als er activiteiten zijn)

Informatie:
Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Marijke Nieuwenhuyse
Breebroek 22
5122 HH Rijen
Tel.nr. 0161-222268

*****
Permanente Amateur Kunst Van 26 november 2004 tot 13 januari 2005
Expositie van: Ad van Lemmen, schilderijen

In het kader van PAK (Permanente Amateur Kunst) zijn in De Boodschap 19 schilderijen van deze amateurkunstenaar te bezichtigen...

Kleur en licht zoals ik 't zie.

Helaas was er vroeger geen tijd om speciale opleidingen te volgen.
Mijn manier van schilderen leefde op na mijn ontmoeting met kunstschilder Neel de Kort.
Dat was een man van het impressionisme, dat me geweldig aansprak.

Schilderij Ad van Lemmen Ik wilde graag op mijn manier de relatie tussen natuur en kunst vastleggen.
Via licht en kleur wil ik graag vastleggen wat ik in de natuur zie,
niet per definitie via vaste lijnen en afgebakende vormen.

Mijn voorliefde ligt bij het landschap schilderen.
Kortom de impressionistische stijl van schilderen geeft mij een groot genoegen.

Al met al ben ik dus een autodidact.

Ad van Lemmen

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
Rijen
Tel. nr.: 0161-224314.

Openingstijden:
ma t/m do: 9.30-22.00 vr: 9.30-17.00
(in het weekeinde alleen als er activiteiten zijn)

Informatie:
Heeft u belangstelling voor het werk of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:
Ad van Lemmen
Zwarte Dijk 37
5121 ZA Rijen
Tel.nr. 0161-223429

*****

Permanente Amateur Kunst Tot en met 22 januari 2004 in De Boodschap in Rijen:

Zo Vader, zo dochter.

Schilderij Piet de Bekker Mijn dochter Brigitte behaalde, net als ik vroeger, op school de beste cijfers voor muziek en tekenen. Wat muziek betreft zijn wij alle twee al met een jaar of 8 met zingen begonnen in diverse (kerk-)koren. Brigitte leerde gitaar spelen op de Muziekschool, speelde jarenlang in Estrellita-Molenschot en richtte in de jaren negentig met enkele anderen het eerste gemengde koor in Zundert op: "Unanime". Met veel jonge en enthousiaste leden en een modern, profaan en sprankelend repertoire. Ikzelf studeerde enkele jaren solozang en zing nog steeds in het Parochiekoor te Rijen. Ik was o.a. 33 jaar dirigent van een aantal koren in de kerken van Maria Boodschap en Maria Magdalena.

Schilderij Brigitte Boemaars-De Bekker Wat betreft beeldende kunst heb ik altijd getekend: als onderwijzer op school en voor "bruiloften en partijen". Ik haalde akte L.O.- tekenen en heb me vanaf 1990 gestort op het schilderen met acrylverf. Brigitte had tekenen in haar HAVO-pakket en begon een jaar of 10 geleden eveneens met schilderen. Aanvankelijk aquarel, maar intussen al enkele jaren met acryl. Wij gaan in onze onderwerpen en voorstellingen beiden uit van de werkelijkheid, maar laten vervolgens daar onze fantasie en verbeelding op los. Brigitte is momenteel bezig met een opleiding ruimtelijk vormen en maakt beelden in klei, steen en brons. Zij is heel gedreven en zeer productief. Zij werkt op steeds grotere doeken, heeft een eigen atelier en heeft ambitie om "groot en bekend" te worden.

Wij hebben prachtige hobby's, waar wij ons heerlijk in uit kunnen leven. Wij hopen, dat u ons werk op deze tentoonstelling in De Boodschap kunt waarderen en er mogelijk ook van kunt genieten.

Piet, dec. 2003

Hebt u belangstelling voor het werk, of wilt u informatie hierover, dan kunt u zich wenden tot:

Brigitte Boemaars - de Bekker
Zandweide 23,
4882 BD Zundert.
Tel.nr. 076-5971905.

Piet de Bekker,
Wilhelminaplein 49,
5121 EV Rijen.
Tel.nr. 0161-222589.
(De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen. Openingstijden: ma t/m do 9.30-10.00 vr 9.30-19.30)

*****
Van 4 september tot 16 oktober 2003 in De Boodschap in Rijen.
Expositie van:
Nico Oerlemans, Greet Oerlemans-Hendrix en Hanny Oerlemans uit Dongen.

Nico, Greet en Hanny zijn resp. vader, moeder en dochter en hebben dezelfde hobby: schilderen.

Boomgeest van Hanny Oerlemans Nico schildert met aquarel-, olie- en acrylverf. Hij heeft enkele jaren les gehad van dhr. Rasenberg in Breda. Verder volgde hij een teken- en aquarelcursus aan de Vrije Universiteit in Kaatsheuvel.
Greet schildert met gouache en olieverf.Zij heeft volksschilderles gehad bij de firma Peeters-van Bommel in Dongen.
Hanny is een autodidact: het aquarelleren heeft zij zichzelf aangeleerd met behulp van boeken waarin de techniek wordt besproken.

Voor belangstelling of informatie betreffende het werk van Nico, Greet en Hanny kunt u zich wenden tot:
De familie Oerlemans,
Mandenmaker 19,
5104 DE Dongen.
Tel.nr. 0162-318385

(De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen. Openingstijden: ma t/m do 9.30-10.00 vr 9.30-19.30)

*****
Was getekend, Frans van der Poll

Na het succes van de KAM blijven we tracteren op amateurkunst. Momenteel loopt er in De Boodschap een tentoonstelling van Frans van der Poll. U kunt de werken van Frans zien tot 16 juli 2003, tijdens de reguliere openingstijden van De Boodschap.

Het tekenen zit Frans in het bloed. Op school was 1 uur tekenles voor hem niet genoeg, tijdens vrije uren en na schooltijd werd er getekend. Met name de natuur is een inspiratiebron. Na de schooltijd is het tekenen wat op de achtergrond geraakt. In 1989 pikt Frans de draad weer op. Veel kijken en bestuderen, dan tekenen en veel oefenen. Hij ontwikkelde zichzelf. In 1990 toert hij rond in de Voerstreek in BelgiŽ. Gefascineerd door het mooie landschap zet hij vele mooie dingen op papier. Hij wordt ook lid van de schilderclub "De Boodschap". Bent u benieuwd naar zijn werk.......stap De Boodschap binnen, u bent van harte welkom.
(Bron: Weekblad Gilze en Rijen; woensdag 18 juni 2003)